Om Teknik och Tillväxt

teknik och datorer

teknikochtillvaxt.se är en blogg om dagens samhälle och de snabba förändringar som sker. Vi kommer, precis som namnet antyder, att skriva om teknik i alla dess former, ekonomi och tillväxt.

Ofta går ju dessa två saker, teknik och tillväxt, tätt ihop. Dagens moderna samhälle hade inte varit där det är idag om det inte vore för den snabbt framväxande tekniken.

Våra hjärteämnen

Vi skriver om ALLT som kan klassas under teknik och tillväxt, men vi kan även gå lite utanför ramarna om vi känner för det. Vi har ganska fria tyglar så att säga.

Men självklart har vi vissa hjärteämnen som vi extra gärna skriver om. Något vi brinner för är teknik som underlättar och förbättrar människors liv på olika sätt. Nya läkemedel, säkrare bilar och ny teknik för att underlätta för bönder i Afrika är exempel på saker som vi skulle tycka är verkligt intressanta.

Målsättning

Detta är en rent ideell blogg utan några stora målsättningar på att åstadkomma några specifika mål. Det enda målet vi har just nu är att dela med oss av våra intressen, uppfattningar och tankesätt. Kanske kan vi vara först i Sverige med att informera om nya intressanta trender inom teknik och ekonomi som sker runtom i världen.

Självklart hade det varit riktigt roligt om teknikochtillvaxt.se i framtiden växer till något mycket större. Det är inget vi satsar på, men det hade onekligen varit mycket trevligt.

Vi är öppna för samarbeten, även från organisationer som ligger utanför vårt intresseområde. Vi har valt att inte ha reklam på sidan till en början, men vi är öppna för att ta in enskilda externa aktörer framöver.

Vilka är vi?

chalmers

Vi som startat denna blogg är tre stycken ”nördar” och före detta klasskamrater från Chalmers. Vi läste alla Datateknik (Civilingenjör) och knöt starka band under studietiden. Det var några år sen vi tog examen och vi har alla heltidsjobb och fullt upp i livet. För att hålla kontakten bättre och för att blogga om våra största intressen startade vi denna sidan.

Vi är väldigt opretentiösa och vi kommer alltid att hålla god ton. Vi hoppas även att ni gör samma sak i kommentatorsfälten. Inte för vi tror att det kommer bli något problem, utan mer bara för att klargöra detta.

Vill ni komma i kontakt med oss kan ni göra det HÄR.

Varmt välkomna!